Vilket är ditt ögonblick?

För ett tag sedan satt jag tillsammans med några vänner över en middag och pratade om livets godheter. Vi skulle alla berätta om vårt livs bästa ögonblick. Jag berättade om sommarens kvällar ute i stugan, om studenten och om hur underbart det är att stå på Sagascenen och spexa. David berättade om kvällar ute på Norrbyskärs lägergård, Emelie om när hon fick sitt drömjobb och Lars om en grillfest utan dess like.

Diskussionen fortsatte. Vad är det som är kriterierna för en oförglömlig upplevelse? Vilken är den röda tråden? Alla hade vi olika sätt att definiera våra studer och alla hade vi olika gemensamma nämnare. Det enda vi kom fram till var att livet faktiskt innehåller otroligt många sådana ögonblick, och det glömmer vi bort i all vardagsstress.

Att vakna en solig onsdagsmorgon, smyga upp och äta frukost i pyamas framför nyhetsmorgon. Att bada när det riktigt öser ner regn från himlen och sedan mysa framför brasan. Att hänga i logen på Saga innan föreställning och umgås. Att gå och lägga sig tidigt en lördag bara för att man vill. Att få det där sms:et. Att få en spontan kram. Att äta middag hemma hos föräldrarna och sitta kvar långt efteråt och prata om allt från skola till etiska dilemman. Att samlas alla syskon och grilla på sensommarkvällarna. Att göra bort en tenta. Att ta ett varm dusch när man är riktigt kall. Eller som ikväll, att ta en kopp te med vännerna.

Kanske borde vi uppmärksamma våra ögonblick mer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0