Vill du skjuta dig i foten?

Att vara kvinna och rösta borgerligt är som att skjuta sig själv i foten.
Det är väl okey om folk vill vara självplågare, men de måste minnas en sak:
Kulan studsar vidare och träffar alla andra kvinnor också.

- Liza Marklund

Kommentarer
Postat av: Skalman

Personligen tycker jag man skjuter sig själv i foten oavsett vilket parti man röstar på, men så är jag ju som jag är också. Maktfullkomligheten och kvinnoföraktet är tyvärr spritt längs hela den ideologiska kartan idag. Eller, ja, det har det ju alltid varit, men numera är det ingen som vill erkänna det.

2008-12-04 @ 23:25:24
URL: http://myrmarker.blogspot.com/
Postat av: Lina

...och exakt varför är det fel att rösta på ett parti som öppnar dörren till arbetslivet och ser till att man får betala mindre i skatt, så att man därmed kan spara sina surt förvärvade slantar?

Menar Marklund att det är bättre att stanna hemma, snylta bidrag och aldrig komma någon vart?

2008-12-05 @ 19:56:59
Postat av: Sanna

Håller borgarna öppet till arbetslivet? Snarare så uppmuntrar de hemmafrusidealet genom att erbjuda vårdbidrag.

Får man behålla sina pengar i högra utsträckning säger du? Kanske om man ser till bankutdraget, men vilka är det som förlorar på skattesäkningarna? inte är det höginkomsttagarna (läs männen), utan det är de som arbetar deltid (läs kvinnorna) och som har låga löner (än en gång - kvinnorna).

2008-12-09 @ 14:12:04
URL: http://sannapannan.blogg.se/
Postat av: Lina

Sanna, du kanske bör kolla upp partipolitiken lite. Sedan när har moderaterna varit positivt inställda till bidrag? Det är snarare sossarna som vill sjukpensionera och dalta med folk så att de sitter hemma och suckar medan slantarna trillar in.

Och vad har du för förutfattade meningar egentligen? "Kvinnorna jobbar deltid och männen är höginkomsttagare"? MÅSTE kvinnor jobba deltid eller kan de ha ambitioner att skaffa ett heltidsjobb? Kanske till och med satsa på ett höginkomstjobb?

Nä, visst nä. Nä. Det är ju viktigt att upprätthålla ordningen. Om vi sitter och intalar oss riktigt många gånger att borgarna är svin, att män har pengar och makt och att det är de stackars våpen till kvinnor det är synd om. Ja, då kanske vårt samhälle aldrig utvecklas. Fantastiskt.

2008-12-12 @ 18:48:16
Postat av: Lina

PS. Angående det där med vårdnadsbidraget. Regeringen har ju tagit fram ett förslag där man belönas om man delar lika på föräldraledigheten. 3000 pix skattefritt för att undvika den så kallade "kvinnofällan".

Återigen: att säga att det är synd om kvinnor, att kvinnor inte har någon reell makt, politisk eller ekonomisk, är väl i högsta grad att skjuta sig själv i foten.

Sen spelar det väl ingen roll vilket parti man röstar på.

2008-12-12 @ 20:56:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0