Är du vuxen?

Allt snack om vuxenpoäng.
Nu finns det ett sätt att verkligen veta.
Hur gammal är du egentligen?
Testa dig.


(Jag är tydligen inte 22 utan 31,1 år. Ska man skratta eller gråta?)


Smak av rosa.

Efter sommarens alla öl har jag blivit lite less. Nu är jag klart inne i en drinkperiod igen. Jag bara älskar att testa nya drinkar, speciellt om jag får de serverade på silverfat som när jag bjuds hemma hos min Madde. Hon blandade det bästa jag har testat på länge! Och vad fungerar egentligen bättre ihop än en för-förfest med sminkning, bra musik och söta, rosa tillbehör?Rosa Pantern

4 cl likör 43
Mjölk
Grenadine

Blanda i shaker och skaka med is.
The best ever!
Tips med hög vuxenfaktor.

Många bloggare tipsar och riktiga klädfynd, mysiga fik eller bra skivor. Jag ska tipsa om mitt bästa köp på länge - ett dammsugarmunstycke. Jag tycker att det är kul att städa men bra redskap är ett måste. Efter veckor (eller månader?) av irritation mot min dammsugare var jag redo att kasta ut den genom fönstret för att få se den krossas mot marken. Den är tung att dra, ingen sugförmåga och sopar allt framför sig. Men nu har jag hittat lösningen!


Twinner-munstycket är helt sjukt bra! Med risk för att låta som de dåliga försäljarna på TV-shop säger jag nu följande:Den är lätt som en fjäder, går att vrida runt åt alla håll. Den är låg och kommer åt överallt och under alla möbler. Den suger både fram, bak och på sidorna. Min dammsugare är som ny igen och min lägenhet har sällan varit renare om golven. Köp!
(Jag hoppas ni alla inser vilken sjuk hög vuxenpoäng det här inlägget har)

Pizza och tempelriddare.

En bra kväll stavas träning, pizza och BIO, allt med Madde såklart. Vi två har väntat på andra Arn-filmen sedan i julan och nu var det dags. Visst är film bra hemma i soffan, men det är trots att något speciellt med BIO alltid. Jag älskar att sjunka ner i salongen och låta mig slukas av en helt annan värld.
Filmen då? Jag skulle inte placera den i min tre-i-topp-lista men den är klart sevärd och underhållande. Bra musik, vackra miljöer och i ett behagligt tempo. Sedan tackar jag inte nej till att vila ögonen i 2 timmar på män i rustning... Kanske det bästa av allt med filmserien är Lalehs sång "Snö" från första filmen. Den är bara bra! Den har kommit att bli speciell för mig på något sätt.

Du är vad du äter.

Jag kan inte låta bli att skratta åt Aftonbladet. I am sorry men det är verkligen en värdelös tidning. Här skriver de först om Jennifer Love Hewitts "hetsbantning" när hon gick ner 8kg på 10 veckor. Vidare kan man läsa på hemsidan hur vi kan gå ner 5kg på 4 veckor. Var ligger skillnaden?

Är någon av alternativen verkligen sunt? Människors kamp mot kilonen verkar ta över vårt liv. Vi ska inte bara gå ner i vikt, det ska bannemig ske fort också. Program som "Du är vad du äter" lovar att hjälpa överviktiga att bli av med extravikten, men var finns långsiktstänket? Vem tror på fullaste allvar att den pizzaätande killen kommer att fortsätta att svälla linser och dricka grönslemmiga shots till frukost? Programmet handlar inte om något livsförändrande beteende utan att svälta ner personer snabbt - dvs bra TV. Är det förvåande att återbesöken inte är allt för vanliga i dessa program?

Det finns många metoder. Du får inte äta kolhydrater säger somliga, inget fett menar andra. Och passa dig för det gömda sockret för guds skull! Misstolka mig inte, självklart är det bra att vi försöker se efter vår hälsa. Men ibland känner jag att folk har tappat greppet och lägger fokus vid så konstiga saker. Nej, jag lägger inte mycket förtroende i alla himla nymodernigheter - atkins, GI, stenåldersmetoden och alla andra varianter. Var tog idén om att hålla en varierad och välbalanserad kost vägen? Vad hände med principen om "lite av allt"?


Make it mine.

I don't wanna wait no more
No i wanna celebrate the whole world
I'm gonna make it mine
thats right... i wanna own it


Det är någonting med Mraz som får mig att skutta upp och ner av glädje.


En helg att minnas.Nu har jag fått tag på lite bilder från min girls weekend i Stockholm.
Åh, jag vill tillbaka!Det shoppades en hel del.
Nya kläder och väska visades upp.Bästa kvällen var vår barrunda på Söder.
Planen var att gå från bar till bar och beställa en ny drink för varje ställe.
Det var pluspoäng om det var någon man aldrig testat förrut.
Mångas favorit var de som intogs på Eken, Hilton.
Plånboken fick lida, men sjukt värt!En mycket lyckad helg.
Och på Malins begäran - detta ska bli tradition!


CV.

Få se nu... Hej, jag heter Sanna och är 22 år. Suck. Opersonligt. Hejsan hoppsan! Jag är en tjej på 22 jordsnurr. Vänta, var jag 9 eller? Hmm... Jag har lätt för att lära mig och älskar att anta nya utmaningar. Jo, visst stämmer det, men om jag inte klarar utmaningarna bryter jag ihop. Jag är drivande och självständig men arbetar även bra i grupp. Så länge jag får bestämma ja. Jag har alltid vetat att jag skulle bli jurist. Betyder det att jag inte vågar tänka i nya banor, att jag fastnar i ett och samma spår? Jag är en mycket reflekterande person. Ja visst, ge mig en tekopp, några konstiga sms från tjejkompisens ragg så ska du få se på reflektioner och resonemang.

Jag ogillar starkt att skriva CV.
Äh, skit samma.

Hej.
Ge mig jobbet, för vem ni än anställer kommer de inte vara hälften så kunglig som jag!
Hör av er när ni läst det här så jag kan tacka ja till jobbet.

Feministisk 2-åring.

Lilla Hugo fyllde i veckan 2 år. Igår var det födelsedagskalas med dunder och brak! När barns födelsedagar närmar sig uppkommer ett klassisk fråga, vad ger man till ett barn? Vad vill en liten kille ha i tvåårspresent? Bilar? Vapen? Verktyg?

Nej, nej, inte alls. Min mamma, som är den största feministen i min närhet, kunde naturligtvis inte hålla sig till de typiska presenterna. Blått, hårt och skrälligt går bort - det en kille verkligen vill ha är så klart en docka! Jublande öppnade han paketet från mormor och morfar där en rosaklädd docka låg inslagen och väntade på att bli ompysslad.

Dockan heter Ebba, som lillasyster, sedan första stund.
Hon blir väl omhändertagen av Hugo som både lindar in henne i filtar,
byter blöja och ger henne mat ur nappflaskan.
Vill man ha jämställda barn får man skapa sig sådana.

Fem vänner och en stad.

Bilder säger mer än tusen ord.
Uppsala var gött.


Tillbaka i verkligheten.
Jobbat en vecka nu.
Två kvar.

Sista rycket.

Nu är min sista semesterhelg kommen.
Den spenderas i Uppsala med mina tjejer.
Sommaren ska avslutas.
På måndag börjar jobbet igen.
Tack och hej så länge.


Ps. Just nu pumpar Kom änglar med Lars Winnerbäck i min iPod. Den har liksom gjort come back i mitt liv. Visst är det roligt hur olika man kan tolka samma textrader vid olika tidpunkter, beroende på vad som pågår i ens liv just nu?

Svenska blåbär.

I veckan har vi haft besök av vår gamla hyresvärdinna från Australien. Det var definitivt ett roligt återseende. Det har bläddrats i fotoalbum, snackats "aussie-engelska" och återupplevt minnen. Det var sju år sedan jag var där, men när det kommer på tal känns det som om det var igår. Skoluniformen, stranden, huset, skolan, kompisarna - det var en bra tid minst sagt.

Men nu när hon var här i Sverige ville vi självklart ge henne en bit av vår svenska sommar. Pappa stod för grillen (en BBQ som i och för sig är inhandlad i Australien, men nu grillades det lite mer på svenskt vis), och jag ombads baka någonting svenskt. Och vad är mer svensk sommar än blåbärspaj gjord på egenplockade bär? Självklart recept från Leila.

Kvällen slutade med ett smärre mat-koma. Gott var det!

Sista refrängen.

Varför känns det som att sommaren är över? Trots att jag har en hel semestervecka kvar har jag en stark känsla av att sommarens sista visa har spelats. Det blåser ute, kvällarna är mörka och jag tänder ljus i lägenheten. När jag cyklar på kvällen vill jag dra på mig en sjal och jag fryser i mitt sommartäcke. Mina föräldrar har flyttat in från stugan och jag reflekterar inte längre över om det är sol eller inte - det är ju ändå kallt liksom.

Men någonstans inom mig peppar jag hösten. Sitta inomhus och se film, dricka varma tekoppar på kafé och bära stickade vantar. Jag byter ut sommardängorna mot softa jazzplattor och slätter undan flipp-floppsen för mina fina höststövlar. Och visst är det skönt att få lägga undan alla sommarlinnen som man bott i under tre månader och plocka fram den goa tröjan för kyliga kvällar? Och inte att förglömma, en ny termin drar igång men sittningar, fester och alla som kommer tillbaka till stan.

Jag har bestämt ett datum. Mina vänner har inflyttningsfest den 16 augusti, efter det är sommaren över. Det känns skönt, då slipper jag fundera mer.

Pink.

När man jobbar nästan en hel sommar är det så värt att få unna sig någonting lyxigt. Efter alltför många veckor utan en fungerande kamera var det idag dags att införskaffa en sprillans ny. Efter att ha spanat igenom hela sommarsortimentet hittade jag idag den optimala - ljuvlig, söt och rosa!
Happy, happy, happy!

Hu-go som helst!Hugo glassar i mosters brillor.
Söt som socker!


Party all night long!
Mot alla odds lyckades jag ta mig i väg till min och Antonias födelsedagsfest i hennes stuga vid havet. Totalt pressade jag i mig sex treo-tabletter den dagen, samt all antibiotika och febernedsättande. Men lyckat var det. Solen gassade på oss hela dagen och kvällen. Grillen gick på högvarv, ett flertal öl och bibbor tömdes, några nakenbad blev det och en hel del fuffens på sina ställen. Liten sång från kvintettisarna och många skratt och myggbett.


Eftersom min kamera är paj har jag snott bilderna från Madde och Emelie.

RSS 2.0