Ny-faster!!

image158

Välkommen till världen!

If you are lost.


Vackert.
If you are lost you can look and you will find me
Time after time
If you fall I will catch you I´ll be waiting
Time after time

Förtydligande!

Efter att ha sms-bombats hela kvällen vill jag här med utreda alla eventuella frågetecken.
Förtydligande - berättelsen från förra inlägget var inte en fråga som jag personligen ställer mig utan en fråga som vi under våra tjejkvällar har diskuterat i allmänhet.

Dock väldigt kul att se hur snabbt information sprider sig i cyper-space.


Är vi tillsammans du och jag?

Efter många samtal om förhållanden med tjejkompisarna är det fortfarande en sak som inte gått att besvara.

- Är ni tillsammans?
- Hmm... jag vet inte.

Hur vet man om man är tillsammans, ett par? Är det när det är rutin att ringa varandra minst en gång per dag eller är det när föräldrarna bjuder hem båda på söndagsmiddag? Är det när man börjar tala i termer om "vi" eller kanske när den andre har en egen kudde och täcke i din säng? Definitionen är många. 
 
Men nu slipper jag och ni andra fundera. Tekniken har löst många problem och det här är inget undantag. Det är uppenbart att vad som definierar ett förhållande är när man ändrar status på facebook till "i ett förhållande". Säga vad man vill om att byta husnycklar, men det här är det verkligt stora steget.


Ledigt, oh yes.

En hel vecka utan seminarier och föreläsningar. Även om jag kommer plugga eller jobba hela veckan känns det grymt! Våren lyser in genom fönstret, sitter inne med en kopp te och läser om mänskliga rättigheter. I lugn och ro har jag tid att komma ikapp med läsningen. Jag får sunka omkring i mjukisbyxor i lägenheten vilket var alltför länge sedan jag gjorde. Den här veckan hinner jag umgås med vänner, kanske till och med träna. Spexrep alla dagar i veckan, men det känns bara roligt och faktiskt lite spännande. Hur ska slutresultatet bli?

Så mycket att se fram emot de kommande veckorna att jag knappt kan bärja mig.
Kommer knappt hinna blinka så är det sommar.


Hu-go som helst!

Ibland, när jag är som mest stressad, är det skönt att få tänka på helt andra saker. Någonting som ligger långt ifrån spexrep och lagboken, som påminner om att det finns ett liv utanför allt det där. Därför blev jag mycket glad när min syster bad mig passa den lill krabaten en eftermiddag. Några timmar spenderade vi i min lägenhet. Han behövde dock bara 5 sekunder innan det mesta var på golvet. Det är tydligen väldrigt roligt att skaka ett glas fullt med saft upp och ner. Och färga mosters nya dator med blå markeringspenna. Tur att han är oemotståndlig, för då går det inte att bli irriterad.


image153

image154

image155

image156


Världens bästa systerdotter är han allt.

Bye, bye.

Man ska aldrig tro att man har allt på det torra. En lördag är definitivt inte samma sak som en onsdag, och med några öl i kroppen ser man inte lika klart. Saker och ting kan se otroligt olika ut, det beror helt på vilken vinkel du väljer att titta ifrån.

Nu lämnar jag i alla fall hela situationen i Umeå för en påskhelg i huvudstaden med tjejerna. 9 timmars analys av hela härligheten på nattbussen. Färjan ska bära oss på djupt vatten, och kanske får man vara sig själv för en stund. Sedan blir det påskfirande på söder. Kunde inte passa bättre.
  
Hejdå plugg, spexångest och intriger.
Hello livet!

Glad påsk på er alla

" If you jump, I jump, remember?"

Åh, mitt hjärta skuttar till när jag hör det här sången. Jag vet inte om det är så mycket låten i sig eller filmen, utan snarare det stadiet i livet jag var i under den här tiden. Det är betyder verkligen nostalgi för mig. Jag har sett Titanic 12 gånger tillsammans med mina tjejkompisar. det är något magiskt över de här klassiska kärleksfilmerna, det där overkliga men samtidigt förstårliga.

Vi kunde replikerna, vi visste vilken scen som kom efter vilken.
Och vi grät - jösses vad vi grät!Vårens måste!!

Boka in 9-13 april, för då intar Umespexarnas tjugonde spex Sagatteatern i Umeå.
En kanonkväll utlovas med skratt, skrik och regält drag! 


image151

Ons - Fre 19.00
Lör 18.00
Sön 16.00


Vi ses där!!

Fredag.

Vilken bra dag!
Lunchade med mina underbara flickor från gymnasiet.
Sket i att plugga och lunchade mycket längre än tänkt.
Mycket längre.
Instruerade på jobbet.
Ny musik, nya träningskläder, grymt!
Middag hos mina kombovänner på Haga.
Lite prat på det.
Och lite mer.

Ska krypa ner nu, mätt på kladdkaka och med en sol i magen.
Nu är det helg!


Impuls, not for me.

Att vara impulsiv är någonting positivt. Det ligger någonting förtjusande och spännande i det, att kunna ta dagen som den kommer och att göra det som faller in. Men att vara en planerare det är torrt och tråkigt.

Jag tycker absolut att spontaniteten är överskattad. Vad är det för häftigt med att slänga i väg till spanien med tre dagars varsel när du lika gärna kan göra det med två månaders planering?

Jag vill veta hur min kommande dag ser ut när jag går och lägger mig på kvällen. Jag vet alltid vad som kommer att hända mina (minst) två kommande helger och vad jag ska äta till middag om tre dagar. Min kalender är späckad inte bara med stora händelser som födelsedagar och tentor utan även småsaker som "träna", "filmkväll med Mickan" och "ta det lugnt" förekommer i stor utsträckning. Det är därför jag inte följer med er med på studentpuben efter repet. Det låg helt enkelt inte i mina planer. Det är därför jag inte kan sova borta bara sådär, trots att det blev sent. Jag var inställd på att vakna i min egen säng. Men det är därför jag alltid har saker gjorda i tid, sällan glömmer födelsedagar, kan hålla många bollar i luften och äter och sover bra.

Jag ogillar starkt att inte ha koll. Kontrollfreak? Absolut, men en stolt sådan. det behöver nödvändigtvis inte vara någonting negativt. Jag kan i stället bli irriterad på för spontana människor, som alltid utropar "Åh, kan vi inte göra något helgalet?!". Nej, det kan vi inte. Kanske i morgon, jag har en lucka efter 17...? Sedan är det viktigt att komma ihåg att dessa kan överleva sin spontanitet eftersom att det finns vi andra, planerare, som styr upp verksamheten när pulkan åker rakt mot trädet.

Jag är en grymt spännande människa.
Men jag behöver inte flyga till Thiland över en dag för att bevisa det.


Var ligger makten?

1 av 10 parlamentariker i världen är kvinnor.
Bara 1/3 av världens resurser ägs eller styrs av kvinnor.

Och somliga anser att vi lever i ett jämställt samhälle.
Ha! Om man inte ser en skev maktfördelning måste man vekligen skaffa starkare linser.


Kvintett i snöyra.

Premiären av umespexarnas 20-jubileum närmar sig med rasande fart. Det skrivs, repas, sjungs och groggas. Och hur fixar man inte detta bäst om inte genom att avsätta ett helt dygn åt härligheten?

Helgens kvintettövernattning i Ramsele bjöd på mycket - vin, god mat, sång, snö och även lite naket. Det var längesedan jag gjorde cirkuskonster, badade i djupsnö utan kläder och somnade mitt i ett skrattanfall.


image148
image150
image145
image143
image146
image147


Jag <3 kvintetten


Idag är det en sån där dag.

Trött. Trött. Trött. Nu är det för mycket. Spexsponsorer som ska fixas, sångtexter till kvintetten som ska skrivas, uppsatser (ja, i plural!) som ska in. Jobb på myndigheten. Nytt pass till träningen ska repas in. Fortfarande inte helt frisk från förkylningen. Sömn prioriteras bort. Lika så träning, lugn och ro och det där allmänna välbefinnandet som man drömmer om.

Fuck. Varför blir det alltid så här?
Jag vill lära mig någongång.
Sedan regnar det ute. Blä, jag ogillar starkt måndagar.

Vår dag.

Tjejer, idag är det vår dag!
Tänk på det - vår dag.
Inte bara en dag för debatt om patriarkatet, kvinnomisshandel och "vardagsförtrycket",
det är även en dag där vi ska glädja oss åt att just vi blev kvinnor.
Och sicka bra kvinnor sedan!

Jag ska fira min kvinnodag med att vara snäll mot en viktigaste kvinnan i mitt liv - mig själv.
Idag ska jag inte kritisera, idag är jag perfekt som jag är.


Små insatser.

En dag svämmade havet över och en massa fiskar spolades upp på stranden. En sjuårig pojke och hans far kom gående längst vattnet, och eftersom pojken inte stod ut med att se fiskarna dö plockade han upp dem, en efter en, och slängde tillbaka dem i vattnet. När pappan såg hur många fiskar som låg där och kämpade för livet sa han uppgivet till sin son: "Sluta. Du kan ändå aldrig rädda dem alla". Pojken lyfte en fisk och sa:"Den här fisken vill bli räddad". Sedan tog han en annan fisk:"För den här fisken är det också viktigt".

Ur "Röd åklagare" av Xiao Rundcrantz
Ingen kan göra allt.
Men alla kan vi göra någonting.


Ursäkta, har ni laktosfri mjölk?

Jag har börjat ett nytt liv. Nej, den här gången är det inte mina planer på att börja träna yoga, inte heller är det några planer på att börja baka mera eller höra av mig mer till mina nära och kära. Det är rör någonting helt annat. Jag har haft magkatarr sedan slutet på högstadiet utan någon förbättrning är jag desperat att pröva vad som helst. Jag har testat mediciner, att varva nej (med modifikation) och diverse huskurer. Det senaste som står på listan är att pröva framleva mina dagar utan laktos. Ja, Sanna dricker helt enkelt inte längre mjölk och konsumerar inte mjölkprodukter.

Jag som är galen i mjölk och fil. Det är helt klart ett outforskat territorium för mig. Bara en sådan sak som att handla blir någonting nytt. Jag rör mig kring nya hyllor i affären, väljer affär utefter vilket sortiment de har på laktosfria produkter och har fått förändra mitt sätt att äta. Lite utmaning, men det fungerar bra. Kassarna hem från ICA är betydligt lättare, men lite upprörande att det inte finns ekologisk laktosfri mjölk.

Nu är det bara vänta och se. Kanske, kanske blir det bra nu.

image142

Rå-gott.

Är det någonting som Umeå saknar så är det en sushibar. Men vad gör man? Jo, man skaffar sig en granne som tycker om att slita i köket för att vi andra ska få en smakrik kväll.

image141


Myspys, ja tack.

Jag tror mycket.

Jag trodde jag skulle bli frisk den här helgen.
Icket. Mår fortfarande kråka.

Jag trodde jag skulle få shoppat kläder den här helgen.
Jag kom hem med en skurborste, mörk sirap och två historieböcker från rean.

Jag trodde det skulle bli spexfest hela lördagskvällen.
Det blev det fram till 24, ack vad Corona och Frida lockade.

Jag trodde jag skulle vara pigg idag eftersom jag hade en näst intill vit lördagskväll.
Fel, fel. Trött, trött.

Saker och ting blir inte alltid (eller aldrig..?) som man tänkt sig.

Chocolate chip cookies.


image136


2,5 dl smör
2 dl socker
2 dl brun farin
5 ml vaniljsocker
2 ägg
5,5 dl vetemjöl
10 ml bakpulver
1/2 tsk salt
5 dl chokladflan
ev. nötter

Blanda smör, socker, farin och vaniljsocker
Tillsätt ägg
Blanda mjöl, salt och bakpulver
Rör ihop allt och blanda ner chokladen och ev. nötter
Baka ut i små kakor (ca 1 msk) på bakplåtspapper

In i ugnen i 8-10 minuter, 190 grader. image140

RSS 2.0