Rulla en kakbit.

På sista tiden har det varit mycket snack och lite verkstad. På jobbet pratas det om goda recept, baktips och favoritsötsaker, så det fanns inget annat att göra än att gå hem och sätta visparna i smeten. Med sommarens egenplockade blåbär inspirerades jag till att baka något så traditionellt som rulltårta. Faktiskt riktigt enkelt när allt kommer omkring. En botten ska fixas, sedan är det egentligen bara att fylla med vad som nu faller en i smaken. Min rulle smaksattes med hälften blåbär, hälften hallon och socker.





Jag brukar rulla in tårtan i plastfolie så att den får "sagga till sig" av bären. En liten smakbit ska nu avnjutas med en kopp te framför ett romantiskt drama. Trevlig kväll på er!

Kommentarer
Postat av: Anonym

är det bara jag som aldrig hört ordet "sagga" i ett sådant sammanhang förut? :) haha

2009-08-04 @ 23:19:34
Postat av: Pialotta

Så gott och blåbär som finns nu.. ska minsann testa en rullis med blåbär:-)

2009-08-05 @ 01:18:02
URL: http://kakomaten.blogg.se/
Postat av: NorbergsBlogg

Åhh lätt jätte gott...

2009-08-05 @ 09:43:41
URL: http://www.norbergsblogg.blogspot.com/
Postat av: NorbergsBlogg

Åhh lätt jätte gott...

2009-08-05 @ 09:43:54
URL: http://www.norbergsblogg.blogspot.com/
Postat av: Emeliiie

Men gud så gott det såg ut! Bakade du med potatismjöl? Det är ju så en riktig rulltårta ska bakas enligt mig ;) Vetemjöl är bara fel, fel, fel.

2009-08-05 @ 12:58:18
Postat av: Emilies Skafferi

Åhh vad smaskigt med rulltårta,smart att låta den safta till sig i plasten, gör det ännu godare:)



Ang. svampen är jag blott en nybörjare, drar alltid med mig mamma min ut i skogen för att hon ska veta var vi ska leta. Så tyvärr inget bra tips på det..

2009-08-05 @ 15:39:44
URL: http://emiliesskafferi.blogg.se/
Postat av: Jessica

Rulltårta är ju riktigt gott, men tyvärr tycker iaf jag att det är en sån kaka som hamnar lite i skymundan och man glömmer hur snabbt och lätt man faktiskt slänger ihop en.



Ha det bäst!

2009-08-06 @ 21:37:14
URL: http://hallonblabar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0