Gåtan är inte löst.

För att återknyta till ett tidigare inlägg.
Mina misstankar var tydligen felriktade.
Jag har nu frågat igenom en stor del av min umgängeskrets, familj etc.
Jag har fotfarande inte funnit den person som pillat ner chokladen i mitt brevinkast.
Antingen vill personen i fråga vara anonym.
I så fall tackar jag här och säger att det verkligen förgyllde min dag.
Eller så kommer kliver den mystiske personen fram i rampljuset snart.


Leila.

Som ni tidigare kanske märkt älskar jag att baka. Jag kommer in i mina perioder då jag bläddrar i bakböcker, spanar recept och tillverkar i samma takt som mina nära äter. När jag fyllde år fick jag denna fantastiska bok av min syster och hennes familj. Den är bara underbar! Massor med bilder, goda recept och framför allt - inte speciellt komplicerade.
Jag vet inte vad det är med Leilas bakprogram som får mig att vilja dra på mig mitt förkläde och sätta igång baket direkt. Kanske är det den lyxiga känslan av att hon inte bakar i platsbunkar, utan stora fina, skålar och att hon vispar sin grädde i en ljusrosa porslinsskål. Alla ingridienser ligger i snygga burkar med fint textade lappar på sidorna och hennes kök fullständigt blomstrar i rosa och skärt. Eller kanske är det att hon alltid avslutar med att lägga upp det så snyggt på fat istället för som oss andra paketera ner i lådor och fryspåsar. Nej, anledningarna är nog många att älska hennes program. And I do.

What a mess.

Det är inte bra det här inte. Kom hem från Stockholm glad i hången, tillbaka till en vad jag trodde skulle bli en bra och problemfri tillvaro. Nope. Sedan i söndagskväll har jag legat till och från i fosterställning av min förbannade mage. Magkatarren har på något konstigt sätt dragit vidare i kroppen och leker just nu rövare i min tolvfingerstarm. Medicinen hjälper inte längre. Jag tror jag blir galen, på riktigt.

Och den här veckan av alla veckor under året, why?! Min semestervecka hade jag inte räknat med att spendera i soffan hemma när familjen är ute och badar i stugan. På lördag är det meningen att jag och Antonia ska ha vårt årliga födelsedagsfirande som jag peppat inför ett halvår. När jag för tillfället kämpar med att ta mig ur sängen på morgonen känns det väldigt långt borta. Jävla skit, jävla skit. Och till råga på allt närmar sig hösten med stormsteg med allt vad det innebär. Det orkar jag inte ens tänka på.

Ja, idag är det helt enkelt inte min dag.

22.

The big 22 is here.
And this is gonna be my year, yeah!

Sthlm, 4 dagar.Nu lämnar jag stan för ett tag. Den här gången är det inte stugan som drar i mig utan Stockholm. Fyra dagar med girlsen från klassen väntar, fyllda med shopping, god mat, tjejsnack och en och annan drink. Jag ska landa i lägenheten, ta dagen som den kommer och komma långt ifrån kaoset som Umeå erbjuder.

I will be back, piggare och förnyad, men garanterat ett antal tusenlappar fattigare.
Ha det bra så länge. På återseende!

Mraz.Just nu spelas denna i min iPod:
The sun i shining!

Vissa dagar är bara så där bra, riktigt bra. Idag var en sån dag. Dagarna ute i stugan har det varit toppen. Kom hem ikväll för att tvätta och packa till Stockholm, öppnade brevlådan och möttes av en bröllopsinbjudan till en av mina vänner. 13 september ska Clara och Jakob bli ett och jag ska sitta på bänken och gråta. Tänk, det är faktiskt lite overkligt. Åh, jag längtar! 

Sedan gick även min önskan i uppfyllelse - denna låg och väntade i mitt postfack! Från en anonym, men jag har mina starka misstankar... Tack! Man blir så glad.

Imorgon bär det av till storstaden och en riktig girls weekend med kursarna, kan det bli bättre?
Ack vad livet är gött ibland!

Himlen tre mil utanför stan.


Jag trivs bäst i öppna landskap
nära trehörningen vill jag bo
några månader om året
så att själen kan få ro

P3 vs. MIX.

Där jag jobbar lyssnar vi på radio konstant. Det är därför oundvikligt att diskussionen vilket radiokanal som ska snurra dyker upp. Det jag tydligt har märkt är att det tydligen är lite finare att lyssna på P3 än Mix megapol eller dylikt. Jag blir snabbt nedröstad när jag svänger över till 107.0, för alla tycker att det är bara jobbig och att den spelar samma låtar om och om igen. Efter x antal dagar med P3 i mina öron kan jag bara konstatera att det inte är ett skvatt bättre. Även denna radiokanal har uppenbart en tydlig playlist som snurrar och även om det inte är samma playlist som Mix och Rix har är det lite frustrerande när man hör en låt spelas för tredje gången på en dag.

Det roliga i det hela är att P3-fansen inte håller med om det. De anser till fullo att P3 minsan blandar musik hej vilt och att de aldrig tjatar ut låtar som de andra stationerna gör. Och de menar framför allt på att de spelar bra musik, vilket tydligen aldrig Mix gör, som bara eggar BWO och Timberlake.

Det råder uppenbart en viss typ av musiksnobberi när det kommer till val av radiostation. Men jag blir otroligt less på P3. De ska vara så jäkla alternativa så att jag får spatt. Det är inte okej att gilla smörpopdängorna och de snurrande sommarhitarna. Nej, det ska vara britt-pop, och helst från något okänt band som man aldrig hört talas om. Nej tack, ge mig helldre Charlottes "Hero" för andra gången idag än ett halvkast band från England.

Jag kunde bara inte låta bli att skratta när P3 idag spelade BWO:s schlagerbidrag. Det gjorde min dag.


Storbror Hugo.

Lilla Ebbas ankomst till världen gör inte bara mig lycklig. Kanske är det lite extra speciellt för en 2-åriga Hugo som har fått sitt första småsyskon. När jag besökte den nyutökade familjen i söndags hade han svårt att släppa fokus från sin lillasyster. Helt bedårande!Stolt?


Puss, puss!


Bus i morfars briller.

Sommarens utmaning.

Ok, jag har blivit utmanad av min vän Klara att lista med de låtarna som just nu gör min sommar.

The Rules:
List seven songs you are into right now. No matter what the genre, whether they have words, or even if they're not any good, but they must be songs you're really enjoying now, shaping your summer. Post these instructions in your blog along with your 7 songs.

Efter mycket velande fram och tillbaka har jag lyckats skrapa ihop en lista. Jag är inte riktigt nöjd och tycker att någonting saknas... Men. Ja. Here it goes.

1. Listan börjar med ett måste: I am a rock med Simon and Garfunkel. Den har alltid spelats mycket hemma hos min familj tillsammans med resterande delen av deras superlåtar. Denna är lite speciell på något sätt - bilsemester ner till Värmland, pappa sjungandes i framsätet och alla klämmer i samstämmigt i textraden "And my poetry to protect me!" under sista versen. Det här är sommar för mig!

2. Forever med Chris Brown. Detta är definitivt den låten som jag kommer att dansa till sena sommarnätter och den låten som får mitt lilla partyhjärta att slå lite extra...

3. Tapetklister med Jumper. Jag vet egentligen inte varför. Den är bara så mysig, töntigt, härlig och knäpp på samma gång.

4. Vackert land med Bo Kaspers Orkester. Någonstans finns alltid BKO för mig, även denna sommar. En favoritlåt från 2002 har gjort come back i mitt liv och spelas flitigt. Och visst är det en passande text för sommaren? 

5. Jag väntar med Sofia Karlsson. Svenska visor hör sommaren till och min absoluta favorit är Sofia. Lugna kvällar i stugan, spegelblanka vatten och en stund på bryggan i solnedgången i en gammal stickad tröja från stugloftet. Mmmm...

6. Bandstarter med Brainpool. En av förra sommarens klassiker som hänger kvar än. Har många bra (och en del konstiga och förvirrande) minnen till den här låten. Midsommar hos Mickan, dansandes ute på altanen i nubbedimman.

7. I was brought to my senses med Sting. Ett litet svart får skulle jag vilja kalla det. Låten kommer från Stings skiva Mercury falling som min bror spelade intensivt under ett halvår för ganska länge sedan. Plockade fram skivan när jag besökte mamma och pappa och det slutade med att skivan fick följa med mig hem. Hela skivan är toppen men det här är nog den som jag gillar bäst. Kanske inte den mest somriga låten från listan, men ack så bra!

Vilka ska jag då utmana?
Emelie, Amanda, Pernilla, Emilia,


Ebba!
1 juli blev en bra dag!
Titta vilken goding min syster och hennes man har lyckats producera.
Välkommen lilla Ebba Grip till världen.

Va, står bussarna stilla?!

Strejk igen. Den här gången är det inte sjuksköterskerna som slänger in handduken utan busschafförer i Stockholm. Det intressanta med hela situationen tycker jag är att se hur media hanterar det. När det gällde sköterskorna låg mycket fokus på själva strejken i sig. Man filmade tågen, arga och trötta sköterskor att det var synd om dem, att de var underbetalda och deras krav. Vi såg ytterst lite av hur strejken faktiskt påverkade samhället. Jag såg få repotage där de talade med människor som faktiskt påverkades och som fick sin sjukvård försämrad.

Nu står bussarna stilla. Nyhetsmorgon var runt på stationerna och pratade med människor i morgontrafiken. Det var så synd om alla, de var tvugna att gå till tunnelbanan eller samåka med grannen in till stan. Ingen busschafför intervjuades, ingenting om vad de hade för krav, inga bilder på dem kämpa för bättre lön.

Missförstå mig inte, jag tycker att rätten att strejka är oerhört viktig, busschafför eller sköterska. Men vad sänder media för signaler? Att busschafförerna bara ställer till besvär genom att strejka men att sjuksköterskorna förde en fantastisk kamp? Att chaffisarna inte har samma rätt att agera mot låga löner för att de faktiskt påverkar folks vardag? Nej, hallå där, var är neutralitetet i mediabevakningen..?


RSS 2.0