O-stopp-bar.

Lycka!
Idag blev den min.
Kanske världens bästa album genom tiderna.
Jubileumsutgåvan, innehållande DVD och extraspår med nya duetter.


image135


Nyfiken? Vad väntar du på?
Imorgon kanske den blir din.

Jag är grymt inne.

Hörde att Bingo tydligen är påväg in igen bland ungdomar runt om i Europa.
Men hallå..?
Jag är tydligen lite före min tid.


Prosit!

Nu kom dagen som jag väntat på i två veckor. Nu är det ingen tvekan längre. Sanna är sjuk.

I måndags kom halsont, igår kom febern och idag är jag utslagen. Men är det så fel? Jag ligger inne under en filt i mjukisbyxor och raggsockar. Jag har hittills hunnit sluka 4 koppar kanelte och somnat i soffan 2 gånger. Istället för att behöva gå utanför dörren i snöstormen kan jag i lugn och ro vara hemma och komma ikapp med pluggandet som inte har fått den uppmärksamhet den kräver på sista tiden. Om man bortser från att jag mår apa är det här en ganska bra dag.

image134


Min mysiga dag skuggas dock av det dåliga samvete som jag har mot min basgrupp som nu sitter och skriver vår gruppuppsats. Men hallå, de kan nog klara sig utan mig någon dag.

Rea - men till vilket pris?

Människor gör vad som helst för lite rea. Det märkte jag idag när vi hade kvällsöppet med massor av erbjudanden. Jag slutar aldrig att förundras över hur somliga beter sig. Hur orkar man köa i en timme för att få tag på något för halva priset? Hur orkar man trängas med alla dessa andra galna människor som i en annan fårskock? Det rådde total annarki i butiken. Vi hade till och med tillkallat en väktare(!) som skulle hålla ordning. Och tänk att jag höll på att lura dit min vän och min syster, till detta kaos.

Människor är inte riktigt kloka.

Sommar, nu!

En grå och trist måndag. Dagar som denna längtar jag efter sommaren. Eller ge mig i alla fall lite vår. Tänk den där dagen då du för första gången kan lämna jackan hemma, eller då du plockar fram sommarsandalerna och viker upp jeansen. Åh, ge mig, ge mig!!

image131

image132

image133

Lördagsmåsten..?

Idag ska jag handla mat för mitt kylskåp ekar tomt. Lägenheten befinner sig även i ett ruinläge för tillfället, därför ska jag städa. Sedan måste jag verkligen tvätta, för jag är inte bara inne på andra sorteringen av kläder, utan tredje sorterningen. Mitt kökshandfatsavlopp bör rensas. Sedan måste jag laga mitt jackficka eftersom allt bara trillar ut hela tiden.

Eller så skiter jag i allt det där och tar en promenad i solskenet istället.


En klapp.

Det fanns en sak som jag önskade min i julas, och det var förvaring till mina finare smycken. Tydligen så var jag väldigt snäll under 2007 för det var precis vad som låg i mitt paket. Och sicken underbar sedan! Det rymmer alla mina finare ägor, som arven från farmor eller mormors målade kreationer. Jag blir lite smålycklig varje gång jag får plocka fram min skattkista. Det här är vardagslyx när den är som bäst!

image129image130

50/70.

image123


Ett liten smakprov från lördagens temafest.
Kvällen gick i 50 eller 70-talets tecken.
Än en gång konstaterar jag att inga kläder är så sköna som klänningarna a la Grease.
Bra sällskap.
God mat.
Bra musik.
Good shit!


image124

Mina vuxenpoäng.

Igår fick jag en rolig överraskning, min fina Clara och hennes Jakob har förlovat sig. Att byta ringar för mig är någonting stor, riktigt stort. De har verkligen bestämt nu att det blir dem. De har hela framtiden framför sig, ett långt liv tillsammans. Big!

Jag brukar ibland försöka suga åt mig lite av mina vänners vuxenpoäng. Att få säga saker som "min vän Elina, ja, du vet hon som är gift och har en dotter på snart ett år..." eller "Issi är numera butikschef på sitt jobb", det kittlas lite i magen. Nu är Clara inte längre bara den med hus utan kammar även in poäng med en festman. Men jag är inte ensam om mitt egensinnade beteende, utan jag har fått veta att även jag används som vuxenpoängsstatus. Inte lite mallig man blir då inte!

Hur som haver, ett stort och rungande grattis till de nyförlovade!!

Glömskan.image122


Är det verkligen någonting man glömmer bort?

Drama.

Gårkvällen utspelade sig på Frida och Sofis inflyttningsfest. Lite återträffskänsla med gamla gänget. Jag fick chansen att inviga min nya, svarta klänning.


image120Jag förstår inte hur vi alltid lyckas skapa så mycket drama. Kanske blir det så när alla har så mycket historia med alla. Jag hade ställt in mig på att jag skulle stå för känslostormarna igår men jag var inte ensi närheten. Diskussioner, kompisar som gråter, smäller i dörrar. Vem hånglar med vem? Hallå, har de någon på G eller? Jösses. Ganska less blir man.


image121


Såhär dagen efter känns det skönt att det inte är jag som städar. Ganska grisigt blev det.
Hoppas värdarna tyckte det var värt besväret.

Alla j*vla hjärtans dag.

Glad alla hjärtans dag. Eller glad alla j*vla hjärtans dag. För just så känns den - lite smått j*vlig. Som del i ett förhållande är det en fin dag om man tar chansen att pyssla om varandra lite extra. Men som singel, då kan jag passa.

Redan imorse när jag steg upp pumpades det hjärtrelaterade saker ur TV:n. Radion och "lugna favoriter" har gått runt, runt idag på jobbet, men "kärlekshälsningar". Dagens ljuspunkt var när jag fick ett chokladhjärta hos frisören, det är alltid någonting. Satt kvar på jobbet efter alla gått för dagen, ensam kvar med lunga favoriter för att sedan spatsera hem till en mycket tom lägenhet och koka palt.

Påväg hem fick jag ett välbehövt sms av en vän: "Kärleken är överskattad. Du är underbar."  Tack, det var allt jag behövde.

Ikväll efter spexmötet ska jag skämma bort mig själv litegrann. Ska sätta ny färg i håret, hänga med grannen,  ta en skumbad och äta godis. Man får väl se till att älska sig själv om ingen annan gör det.

Idag är det alla kärlekspars dag.
Men imorgon är det en ny dag.
Låt oss göra den till singlarnas dag.

Give me more.

Jag har generellt mycket svårt för artisers försök till come backs. Därför var jag inte en av dem som direkt höll andan när Britney Spears skulle släppa sin nya platta. Det var nog till och med så att jag tyckte det var lite jobbigt - om man nu vill ta kål på sin karriär helt, måste man göra det så offentligt?

Men jag kan bara inte låta bli att gilla Britneys nya skiva. Jag har verkligen insett att hon är så mycket mer än skandaler, vikthoppande och drogproblem(??). Det är få låtar som fått mig att dansa fötterna av mig denna höst som fröken Spears Gimme more. Även hennes senaste singel Piece of me är grym, kaxig och en riktig hit. Så förlåt Brittan för att jag dömde dig. Go, go, go, give us more!!

image119

"It´s Britney, bitch"

Darling.

En bra dag. Lyckats avsluta lite spexarbete, träna och faktiskt vara hemma en kväll. Fullkomligt nödvändigt. Det är många bollar i luften just för tillfället, mina dagar är åter i sin vanliga rutin (dvs fulla med möten, jobb, plugg). Usch. Men ikväll var det pause, andrum. Klockan är bara strax efter 22 och jag ska bannemig krypa ner i sängen redan nu.

Mina kursböcker kom idag, verkligen i grevens tid. Paketet innehöll framför allt min nya baby - 2008-årslagbok. Mycket bra.

Dagens gladaste överraskning var dock att de ringde från Dell och sa att min dator kommit. Den är precis så fin och så rosa som jag tänkt mig.

image118


Hello darling, välkommen in i mitt liv.


Rosa kan rädda.

Det är någonting skumt. Idag var andra gången på ett halvår som jag skänkte pengar till cancerfonden till minne av en väns mamma. Men tydligen så gör man det inte tillräckligt ofta.


image117

BSB.

Jag är sjukt peppad på att köpa biljetter till Hovet den 14 april. Men med tanke på att våra spexföreställningar ligger veckan innan har jag en känsla av att jag kommer att behöva de efterföljande dagarna till återhämtning.

Det hade varit helt fantastiskt kul att de dem. Tänk så många gånger deras smöriga ballader har snurrats i min stereo under mellanstadiet.
As long as you love me - ljuva minnen

Ett bord för en, tack.

image116


Igår var jag på min livs första singelkväll. Jag följde med som bonus när några ur studentkören skulle samlas kring detta tema. Middag och vin intogs och diskussionerna cirkulerade kring singel - lycklig eller olycklig? Vi pratade om relationer, hur man får ett förhållandeatt fungera och vad det är man saknar när man inte har någon special someone. Det ältades, snackades kärleksproblem och utdelades råd.

Ett ämne som behandlades flitigt var det faktum att man inte bara är tillsammans men en person, man är tillsammans med en hel familj och umgängeskrets. När man blir involverad med en annan människa får man en bonusfamilj, helt enkelt några extra syskon och två till föräldrar. Men vad händer när förhållandet tar slut? Bryter man upp med hela hans familj? Måste det vara så? Jag vet bara hur det har varit för mig. Min familj saknar mitt ex oerhört mycket, speciellt min lillebror. Han är nästintill uppväxt med honom och helt plötsligt bara - poff, borta. Och jag då, jag saknar verkligen min bonufamilj ibland, och mina bonuskompisar. Det är jobbigt att veta att det aldrig kommer att bli detsamma igen. Jag bröt verklligen upp med fler än pojkvännen.

Kvällen förlöpte snabbt. Samtal blev till sång, massor med sång. Men det kan man kanske räkna med när man umgås med studentkören. Det blev betydligt senare än vad jag planerat men jag tror att de extra minutrarna var väl spenderade. Jag är även inbjuden på nästa singelkväll, wihi!


image115

Alla som inte dansar ska skjutas?

Är det här bara för mycket?


 ...men den här är bara rolig?
Ibland förstår jag inte hur människor resonerar.
All kred åt Säkert! som skriver en låttext utan skämmas för sina åsikter.

Det gör ont att ha roligt.

Nu har spexet dragit igång på allvar. Repar, arrar och skrivertexter för det mesta nuför tiden. Mindre tid åt träning, laga godare mat, blogga och plugga. Men eftersom detblir mitt sista spex tänker jag göra det till 110%.

Här kommer en liten hälsning från kick off-övernattningen som denna helg bjöd på.image113


"Sanna, du är jävligt bra, och du vet om det"


 

image114

Lekar, spex och snöbollskrig. Det blev hela två timmars sömn. Men jag behövde i allafall inte sova i ett proppskåp som vissa andra. Dagen eftervärkte det i hela kroppen efter natten på hallgolvet. Knoppade in strax efter åtta på kvällen. Jag har, två dagar senare, inte hämtat mig än. Det gör ont att spexa.

Tekniskt problem - var god försök igen senare.

Usch, min hårddisk kraschade för en vecka sedan. Därför har jag inte kunnat skriva någonting på ett bra tag. Men nu är jag igång igen tackvare ett rådigt ingripande från min svåger (tack och lov för nyskapade släktband). Jag ska göra något jag aldrig gjort tidigare - Sanna ska köpa en dator! Med lite hjälp från nyss nämnda har jag valt ut en superfin bärbar, och, håll i er, den är rosa!! Har suttit ett tag på nätet för att hitta en bild på den men eftersom jag inte vet vad det är för modell hittar jag inte rätt. Det finns en massa XP hit och dit och 2000 eller 35000 eller andra sifferkombinationer. Jag gav upp. Johan ska beställa den och allt jag behöver göra är att dra mitt kort.

Jag trodde aldrig att jag skulle tycka det var roligt att inhandla tekniska prylar.

RSS 2.0