Trendig träning.

Är det inte ganska roligt att det kan gå trender i träning? Varje säsong finns det något nytt på schemat som utlovar nya mirakel. Pilates gjorde entré på den svenska marknaden och plötsligt skulle alla ligga med fötterna mot taket och sprattla med benen och spänna bäckenbotten. Afrikas rytmer nådde norden, skorna sparkades av och aerobicsalarna fylldes av bakskakande kvinnor. Sedan skulle allt bli så funtionellt och våra gympass skulle likna vardagens fysiska ansträngningar.

Core-träningen var en trend som kom för många år sedan men som verkar vara här för att stanna. Blålstabilitet blev fokus och de inre magmusklerna skulle få sig en match. Men, jag är ledsen att erkänna att jag aldrig riktigt tänt till på denna träningsform. Jag har upprepade gånger försökt att tycka om core-träning och även om jag inser att det säkert vore bra för mig har jag svårt ott motivera mig när jag inte tycker jag att det är roligt. Senast förra veckan gav jag mig ann ett SatsCorePuls-pass där du står på en balansbräda och tränar bålen men med inslag av pulstoppar. För mig egen skull hoppar jag kunna hitta en träningsform för mage och rygg som jag faktiskt roas av. Och ja, hoppet är ju det sista som överger människan eller hur var det.
Nej, kalla mig tråkig men jag föredrar faktiskt de gamla vanliga steppassen
 eller en timme på spinningcyklen.
That´s just me.


Kommentarer
Postat av: Emeliiie

Haha! Älska Berglin. Men för övrigt. Du vet, även spinning och step har ju en gång i tiden varit den nya trenden...

2009-10-28 @ 13:47:11
Postat av: Sanna

Jo, men att kalla den för nya trender vore som att mena att axelvaddarna vi hittar i butiken inte alls kommer från 80-talet. Alltså, helt felaktigt.

2009-10-28 @ 15:25:56
URL: http://sannapannan.blogg.se/
Postat av: Jenna

Tycker oxå att det är spännande med träningstrender som faktiskt syns väldigt tydligt om man tänker efter!

Håller med om att vanliga hederliga Core-pass kan vara lite sega, men däremot kan jag tycka att just Pilates (eller framför allt pilates med boll) är superkul och ger bra bålträning :)

2009-10-29 @ 09:21:10
URL: http://jennas.blogg.se/
Postat av: Mum

Vad är det för fel på de gamla vanliga "hoppsa-stegen", jag bara undrar. För att inte tala om att "plocka äpplen".

2009-10-29 @ 20:25:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0