Repris på dumheter.

Jag skrev ett inlägg för ett tag sedan angående en hemsida som jag tycker är bland det mest skrattretande som jag någonsin sett ute i cyberspace. Det finns mycket skit men detta tar bannemig priset.

Jag försöker leva efter det som en kvinna på kvinnojouren sa till mig. Hon menade att om du verkligen ska arbeta för eller emot någonting måste du stå med mycket kött på benen. Det är meningslöst att argumentera för lika löner om du inte sitter på statistik och kunskap. Kampen mot våld mot kvinnor måste innehålla konkreta exempel för att bli levande. Ska du arbeta mot pornografi bör du veta vad porren rent faktiskt innehåller. Om du är feminist bör du ha inblick i hur andra tänker som inte delar din syn på saker och ting, styrkor och svagheter i argumenten och var fokus ligger.

Man ska hålla sina vänner nära - men fienden närmare.

Kommentarer
Postat av: Fluffy

Antifeministiskt iniativ har en hel del bra poänger.

Sedan en fundering om kvinnovåldet? Varför inte jobba för att stoppa allt våld? Det sker betydligt fler våldshandlingar mot män än mot kvinnor.

2008-01-07 @ 01:28:05
URL: http://www.metrobloggen.se/Crap
Postat av: Sanna

Självklart ska man arbeta mot våld, mot vem det än riktar sig. Men skillnaden är att det ofta ligger olika orsaker bakom kvinnovåldet jämfört med "annat" våld. Mäns våld mot kvinnor är den yttersta formen av kvinnoförtryck som grundar sig på ett patriarkat där män är överordnade kvinnor. Eftersom jag brinner för kvinnofrågor är det mycket aktuellt att arbeta just mot denna form av våld.

2008-01-07 @ 22:38:11
URL: http://sannapannan.blogg.se
Postat av: Lisa

Bra skrivet, det är svårt att argumentera mot någon/något som inte känns påläst eller genomtänkt.

2008-01-10 @ 09:12:58
Postat av: Lisa

Och svar till Fuffy: Jag har läst antifeministiskt initiativ ut och in vid tidigare tillfälle och tyvärr
har jag ännu inte hittat någon som helst argument eller poänger som funkar. Jag vet dock inte om jag ska skratta eller gråta, men det är en annan historia.

2008-01-10 @ 09:16:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0