Back to basic.
Dinkel, råg hit och dit, frön, groddar.... Ibland blir jag så less på alla nyttigheter som ska ner i vårt matbröd, och längtar efter vanliga, enkla tekakor. Under måndagskvällen gjorde jag slag i saken, kilade ner och inhandlade jäst och slog upp den gamla, goda kokboken.

4 dl vatten
1 pkt jäst
1,5 krm salt
2 msk matolja
6 dl grahamsmjöl (bytte ut 1 dl mot vetekli)
2 dl vetemjöl

Lös upp jästen i fingervarmt vatten.
Blanda ner salt och olja.
Dumpa i mjölet, arbeta och låt jäsa i 30 minuter.




4 dl vatten
1 pkt jäst
1,5 krm salt
2 msk matolja
6 dl grahamsmjöl (bytte ut 1 dl mot vetekli)
2 dl vetemjöl

Lös upp jästen i fingervarmt vatten.
Blanda ner salt och olja.
Dumpa i mjölet, arbeta och låt jäsa i 30 minuter.

Forma till cirka 15-18 platta och runda kakor.
Låt de vila på plåten i 20 minuter innan du sätter in de i ugnen.
225 grader ska det vara.
Låt de vila på plåten i 20 minuter innan du sätter in de i ugnen.
225 grader ska det vara.


Varför krångla till det?
Kommentarer
Trackback