Thai-rullar.

50 g tunna risnudlar
250 g grisfärs
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk röd chili, hackad
2 scharlottenlökar, hackad
1 morot, hackad
2 msk färsk koriander
1 msk fisksås
100 g kokta räkor, hackade
30 st "vårrullspapper"
1 msk mjöl
2 msk vatten
Olja för fritering

Täck de tunna nudlarna med varmvatten och låt så i 10 minuter. Låt dem rinna av väl.
Häll olja i en panna och släng i köttet, vitlöken och chilin och bryn till köttet är gyllenbrunt. Tillsätt löken, moroten, koriandern, fisksåsen, räkorna och nudlarna. Rör om och värm upp blandningen och låt sedan svalna.
Lägg en matsked av röran på vårrullspapprets kant. Använd mjölet och lite vatten som klister och fäll ihop rullen, först höger och vänster sida, sedan botten.
Fritera rullarna i oljan på mediumvärme tills rullarna är gyllenbruna i färgen.

¼ dl vinäger
2 msk socker
½ gurka, skalad och hackad
¼ msk färsk chili, hackad
1 msk rostade jordnötter, hackade
Rör ihop socker och vinäger tills sockret är upplöst och koka sedan upp mixen i ca 4 minuter. Häll över det i en skål, låt det svalna och tillsätt resten a ingredienserna.

Mumma!!
Jäklar vad det såg gott ut. Skall testa snarast.