Thai-rullar.

I söndags ville en a mina rumskompisar öva på ett recept hon lärt sig under sin intensikurs i "thai cooking". Inte mig emot! Mina tidigare erfarenheter av thaimat är minimala och jag var därför lite extra spänd. Det rullades, kokades, friterades och med ett supergott slutresultat. Den som har lite tålamod och gillar piller borde definitivt testa att göra dessa underbara små knytena!


Vårrullar på thai-vis

50 g tunna risnudlar

250 g grisfärs

1 msk olja

1 vitlöksklyfta

1 msk färsk röd chili, hackad

2 scharlottenlökar, hackad

1 morot, hackad

2 msk färsk koriander

1 msk fisksås

100 g kokta räkor, hackade

30 st "vårrullspapper"

1 msk mjöl

2 msk vatten

Olja för fritering




Täck de tunna nudlarna med varmvatten och låt så i 10 minuter. Låt dem rinna av väl.

Häll olja i en panna och släng i köttet, vitlöken och chilin och bryn till köttet är gyllenbrunt. Tillsätt löken, moroten, koriandern, fisksåsen, räkorna och nudlarna. Rör om och värm upp blandningen och låt sedan svalna.

Lägg en matsked av röran på vårrullspapprets kant. Använd mjölet och lite vatten som klister och fäll ihop rullen, först höger och vänster sida, sedan botten.

Fritera rullarna i oljan på mediumvärme tills rullarna är gyllenbruna i färgen.




Såsen

¼ dl vinäger

2 msk socker

½ gurka, skalad och hackad

¼ msk färsk chili, hackad

1 msk rostade jordnötter, hackade  



Rör ihop socker och vinäger tills sockret är upplöst och koka sedan upp mixen i ca 4 minuter. Häll över det i en skål, låt det svalna och tillsätt resten a ingredienserna.   


 



Låt rullarna simma omkring lite i såsen innan den får landa i magen.
Mumma!!


 


Kommentarer
Postat av: Mum

Jäklar vad det såg gott ut. Skall testa snarast.

2009-03-31 @ 20:10:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0