Kvinnosamhälle??

Har jämställdheten gått för långt? En del anser att feminismen har drivit frågan tills det har slagit över till kvinnans fördel och att vi idag egentligen befinner oss i ett samhälle som förtrycker män, ett "kvinnodominerat" samhälle. Tydligen menar vi feminister att män är "en skock lata och egoistiska härskare som super, slår sina fruar och konspirerar i bastun om hur kvinnor bäst kuvas." Öh..? Är det inte underbart hur skribenten drar alla feminister över en kam utan att blinka? Ett uttalande blir lika med sanningen för vad feminism som ståndpunkt står för. Den här generaliseringen är inte bättre att säga att alla män våldtar, eller hur?


Den här artikeln radar upp ett antal punkter där män diskrimineras framför kvinnor, och pekar på problem som att mammor har en fördel i vårdnadstvister, att mäns cancer inte tas på lika stort allvar som kvinnors cancer och att män förlorar jobb för att mindre kvalificerade kvinnor får anställningen istället för att öka jämställdheten på arbetsplatsen.


Visst, det är aldrig bra när människor känner sig kränkta och orättvist behandlade. Mamman ska inte antas vara den bättre föräldern bara på grund av hennes kön och så vidare, men jag tycker att den här personen har tappat perspektiv på saker och ting. Förutom de grundläggande faktorerna som att samhället är uppbyggt efter en manlig norm, skapat av män, för män, och att kvinnan är undantaget, skulle jag kunna göra en konkret lista med miljoner tillfällen där män har företräde framför kvinnor. Kvinnan ligger fortfarande i underläge i grundläggande situationer som maktförhållanden, anställning, lön, status och politiskt inflytande. Skribenten menar vidare att män kan hånas "slentrianmässigt" utan att någon bryr sig medan det enligt honom inte är okej att skoja om kvinnor. Hallå, var har personen varit på sista tiden? Kvinnan är ständigt måltavla för sexistiska skämt och när killkompisarna vräker ur sig saker dumma blondinskämt eller liknande är man inget annat än en gnällkärring som överdriver om man ifrågasätter humorn.


Skribenten anklagar feminismen för att endast arbeta för det egna könet och inte se till jämställdheten som slutmål och att detta leder till att det slår över till att samhället bygger på att gynna kvinnor framför män. Problemet när man ska arbeta mot all form av förtryck är att för att en underlägsen grupp ska kunna ta sig upp måste fokus få hamna på deras rättigheter och tid och energin läggas på att upphöja den svagare gruppen för att nå ett jämnt slutresultat. Det är viktigt att komma ihåg att en jämlik regel skapar nödvändigtvis inte ett jämställt resultat.

Den här artikeln visar på ett typisk sätt att motverka kampen mot jämställdhet - att vända på steken och mena att det egentligen är mannen som lider. "Vadå, har ni det dåligt? Titta på oss då!"-sättet är en sann klassiker.



Så, har jämställdheten gått för långt? Knappast.

Lever vi egentligen i ett kvinnosamhälle utan att se det? Puh, never ever.
Skärp dig, se till fakta och upptäck verkligheten.


Kommentarer
Postat av: FredrikaBremer

Intressant att fler reagerar över Pär Ströms bok. Jag anser att den är befängd. Något av det mest fåniga jag läst. Ja, personen saknar perspektiv och boken är precis lika gnällig som vissa böcker man kan läsa som kvinnor skrivit om att allting är männens fel.



Författaren tar bara upp de tillfällen när kvinnor har fördelar. Han klagar på att män inte får rätt till sina barn i vårdnadstvister, men han påpekar ingenting om att män ska ta ut mer VAB. Nejdå, kvinnor ska sköta barnen, vara hemma med dem när de är små och sjuka, men sedan när man har en vårdnadstvist, ska mannen komma och kräva full rätt till sitt barn, när han inte brytt sig tidigare. Därmed inte sagt att alla män skiter i sina ungar, men jag ser det hela tiden på mitt jobb och man läser om det i statistiken, att män tar ut otroligt lite VAB. Men det är såklart inget Ström tar upp i sin bok.



Det finns en liknande webbplats som heter genusmagazinet som är likadan som Ströms uttalanden. Lyckligtvis är många emot den webbsidan och jag har själv varit i mailkontakt med dem. De menar de är för genus och jämställdhet när de enbart skriver om mäns problem. De har dessutom en flik som heter "falska våldtäkter" men ingen som heter "våldtäkter". Jag får direkt tanken om att antalet falska våldtäkter sker jämt och ständigt jfrt med "äkta" våldtäkter s.a.s.



Nej, män som Pär Ström ger jag inte mycket för. Han känns bara som en sur gammal gubbe. Eller som män säger om feminister, fast tvärtom: En sur gammal gubbjävel som bara fått för lite f*tta...



BRA INLÄGG MAO!! <3

2009-04-14 @ 11:49:26
URL: http://blogg.passagen.se/fredrikabremer/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0